Fundacja Inside Out

tel.: 799 050 655

• Szary LinkedIn Icon
insideout_znak.jpg

Działamy dla osób chcących się rozwijać, ciekawych nowego, w każdym wieku, dla mieszkańców Lublina i okolic, dla animatorów, aktorów
i pedagogów, dla kobiet i mężczyzn. (Działamy) Dla Ciebie.

Nasze cele

Propagowanie świadomego
uczestnictwa i odbioru
- kultury, sztuki, edukacji i działań animacyjnych.

Inicjowanie postaw twórczych i tworzenie warunków do rozwijania potencjału twórczego.

Animacja życia kulturalnego

i kształcenie w obrębie samorozwoju, działań artystycznych i kulturalnych
oraz edukacji międzykulturowej

Wspieranie i promowanie działań artystycznych, teatralnych, kulturalnych
i edukacyjnych
, w szczególności związanych z improwizacją teatralną, pedagogiką cyrku oraz z rozwojem osobistym

Dominika Knap

Członek zarządu Fundacji Inside Out

Animatorka kultury, studentka, pedagog cyrku od ponad 6 lat, edukatorka w Galerii Labirynt.
Ma wieloletnie doświadczenie w pracy z dziećmi i młodzieżą poprzez pedagogikę nowego cyrku m.in. w działaniach Fundacji Sztukmistrze, projektach miejskich i międzynarodowych. Przy projektach współpracowała np. z Fundacją TEAM Teatrikon, Warsztatami Kultury. Domem Kultury Węglin i Centrum Kultury w Lublinie. Jej ulubione dziedziny cyrkowe to żonglerka, akrobatyka grupowa i hula hoop. W pracy z dziećmi i młodzieżą stawia na rozbudzenie zainteresowania dyscypliną, dobrą atmosferę w zespole oraz działania grupowe. Na co dzień lubi podróże, wieczór z książką i dobre jedzenie. W Fundacji Inside Out odpowiada za panel żonglersko- cyrkowy oraz koordynację poszczególnych projektów i wydarzeń.

Beata Lipska

Prezes Fundacji Inside Out

Jej misją życiową jest pomagać ludziom w osiąganiu swoich celów bez względu na wyzwania, jakie stają na ich drodze. Wypracowała w sobie umiejętność zarażania pozytywną energią, pomaga tym, którzy chcą urzeczywistniać swoje marzenia. Ukończyła z tytułem magistra socjologię, studia podyplomowe w zakresie: zarządzania zasobami ludzkimi, grafiki komputerowej oraz wiele innych szkoleń, jak choćby ekonomiczne, czy architektura wnętrz. Tworzyła od podstaw call center, uczestniczyła we wprowadzaniu międzynarodowej firmy na rynek polski. Od 17 lat zajmuje się rozwojem osobistym. Występuje publicznie z przemówieniami motywacyjnymi. Prywatnie jest matką dwójki cudownych dzieci i żoną wspaniałego mężczyzny.

Adam Organista

Członek zarządu Fundacji Inside Out

Aktor teatralny i filmowy, konferansjer, instruktor improwizacji teatralnej i aktorskiej specjalizujący się od ponad 10 lat w kanadyjskiej metodzie improwizacji stworzonej przez Kietha Johnstona. Kształcony przez trenerów z całego świata, m. in. Kanady, Danii, USA (iO Chicago) Czech i Niemiec. Wykładowca w prywatnej szkole aktorskiej "Qurtyna". Współpracował m.in. z Orange, P&G - Procter and Gamble, Alianz, Liberty Direct, Teatrem im. Juliusza Osterwy w Lublinie, Teatrem Współczesnym w Krakowie, Kontekst HR.

Zarząd i zespół Fundacji

Ewa Kamieniak

koordynatorka projektu "Kobieta Renesansu"

W Fundacji Inside Out jest specjalistką od babskich, dziewczyńskich oraz kobiecych spraw, gdzie koordynuje autorski projekt "Babska Rebelia".

Entuzjastka wszelkiej improwizacji artystycznej oraz technik, które pozwalają kobietom wyzwolić się z ich ograniczeń i umożliwiają swobodną ekspresję oraz życie w pełnym potencjale twórczym.

Organizuje spotkania i warsztaty rozwojowe prowadzone przez inspirujące Kobiety z pasją do sztuki życia.

Z wykształcenia pedagożka, inicjatorka projektów kulturalnych dla dorosłych, absolwentka Inkubatora Animacji Kultury. Współpracowała z Dzielnicowym Domem Kultury "Węglin" oraz Wydziałem Kultury Urzędu Miasta Lublin w ramach Programu Dzielnice Kultury. Prywatnie mama trójki urwisów, pasjonatka podróży z licencją na poznawanie wyjątkowych ludzi i niesamowitych miejsc. Miłośniczka hiszpańskich czarnych komedii oraz plażowania.

Łucja Mazurek

trenerka sketchnotingu

Studentka Kognitywistyki oraz Psychologii na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim. W Fundacji prowadzi warsztaty z myślenia wizualnego (m.in. o efektywnym notowaniu), tworzy grafiki, a już niedługo będziemy mogli z jej udziałem zobaczyć również filmy o notowaniu. Od ponad 3 lat zajmuje się myśleniem wizualnym, czyli sketchnotingiem. Na początku sama wykorzystywała takie notatki we własnym procesie nauki, gdyż dzięki prostym zabiegom czas spędzony nad książkami o wiele się skrócił. Praktyka tej wiedzy sprawiła, że zapragnęła dzielić się nią z innymi - dziećmi i młodzieżą, a nawet dorosłymi i seniorami.

Małgorzata Węglińska

koordynatorka biura Fundacji Inside Out

Poszukiwaczka nowych wyzwań, otwarta na nowe możliwości, zawsze dąży ku wyznaczonym sobie celom. Jej główny atrybut to pozytywne nastawienie do świata. Od 6 lat angażuję się w różnorodne inicjatywy społeczne. Lubi pracę opartą na kontakcie z ludźmi, w zespole, która daje możliwości realizacji kreatywnych pomysłów.

Ma doświadczenie w prowadzeniu zajęć dla dzieci i młodzieży z zakresu animacji, team buildingu, plastyki i kryminalistyki. Interesuje się marketingiem i mediami społecznościowymi. Czytanie książek, słuchanie muzyki i wycieczki rowerowe są dla niej najlepszym sposobem na dodanie sobie energii do kolejnych działań.

Kamila Szymańska

trener/szkoleniowiec/grafik

Z wykształcenia pedagog, animator kultury oraz plastyk, z tematyką Nowego Cyrku związana od 2010 roku. Na co dzień można ją spotkać w Pracowniach Kultury Maki – filii Dzielnicowego Domu Kultury „Bronowice”. Doświadczona w pracy z dziećmi i młodzieżą w projektach miejskich i międzynarodowych, w prowadzeniu stałych grup cyrkowych, w organizacji wydarzeń, m.in. w działaniach Fundacji Sztukmistrze: Europejska Konwencja Żonglerska (European Juggling Convention) 2012 i 2017, Żonglerska Lubelska Konwencja (ŻeLKa), jak również na scenie: zwyciężczyni konkursu dla studentów Open Stage 2013, laureatka II Ogólnopolskiego Konkursu Etiud Nowocyrkowych Cyrkulacje 2015, artysta na Międzynarodowych Targach EXPO 2015 w Mediolanie, podczas XVII Ogólnopolskich Spotkań Cyrkowych w Brodnicy, czy Inwazji Sztukmistrzów w Katowicach. Jej ulubioną dziedziną cyrkową jest żonglerka, szczególnie wieloosobowa. W pracy z dziećmi i młodzieżą, najważniejsza jest dla niej przemiana jednostki związana z nabywanymi umiejętnościami, odkrywanie potencjału, budowanie pewności siebie oraz dobra atmosfera w grupie. Prywatnie miłośniczka kryminałów i dalekich wędrówek, osoba z milionem pomysłów na minutę, a dzień bez kawy to dla niej dzień stracony.

"Najszlachetniejszą ze sztuk jest sztuka uszczęśliwiania ludzi" - Phineas Taylor Barnum"

Zarząd i zespół Fundacji Inside Out