insideout_znak.jpg

Działamy dla osób chcących się rozwijać, ciekawych nowego, w każdym wieku, dla mieszkańców Lublina i okolic, dla animatorów, aktorów
i pedagogów, dla kobiet i mężczyzn. (Działamy) Dla Ciebie.

Nasze cele

Projekt_bez_tytułu.png

Propagowanie świadomego
uczestnictwa i odbioru
- kultury, sztuki, edukacji i działań animacyjnych.

Inicjowanie postaw twórczych i tworzenie warunków do rozwijania potencjału twórczego.

Animacja życia kulturalnego

i kształcenie w obrębie samorozwoju, działań artystycznych i kulturalnych
oraz edukacji międzykulturowej

Wspieranie i promowanie działań artystycznych, teatralnych, kulturalnych
i edukacyjnych
, w szczególności związanych z improwizacją teatralną, pedagogiką cyrku oraz z rozwojem osobistym

Zarząd i zespół Fundacji

fot. Paulina Okoń grudzień 2020 (9).jpg

Dominika Knap
Wiceprezes zarządu Fundacji Inside Out

Animatorka kultury, studentka, pedagog cyrku od ponad 6 lat, edukatorka w Galerii Labirynt.
Ma wieloletnie doświadczenie w pracy z dziećmi i młodzieżą poprzez pedagogikę nowego cyrku m.in. w działaniach Fundacji Sztukmistrze, projektach miejskich i międzynarodowych. Przy projektach współpracowała np. z Fundacją TEAM Teatrikon, Warsztatami Kultury. Domem Kultury Węglin i Centrum Kultury w Lublinie. Jej ulubione dziedziny cyrkowe to żonglerka, akrobatyka grupowa i hula hoop. W pracy z dziećmi i młodzieżą stawia na rozbudzenie zainteresowania dyscypliną, dobrą atmosferę w zespole oraz działania grupowe. Na co dzień lubi podróże, wieczór z książką i dobre jedzenie. W Fundacji Inside Out odpowiada za panel żonglersko- cyrkowy oraz koordynację poszczególnych projektów i wydarzeń.

DSC01836.jpg

Beata Lipska

Prezes Fundacji Inside Out

Jej misją jest pomaganie ludziom w osiąganiu celów bez względu na pojawiające się po drodze
wyzwania. Przy jej wsparciu wiele osób zamieniło swoje marzenia w rzeczywistość. Wypracowała

w sobie umiejętność zarażania pozytywną energią

i dodawania wiary w niemożliwe.
Jest magistrem socjologii, ukończyła studia podyplomowe z zarządzania zasobami ludzkimi

i grafiki komputerowej, a także wiele innych szkoleń,

m.in. z ekonomii i architektury wnętrz. Prowadzi sesje coachingowe i wciąż doskonali się w tym obszarze.

Jest przekonana, że to klient najlepiej zna swoje
potrzeby, a odpowiednie pytania mogą mu pomóc

w wyznaczeniu konkretnych celów i znalezieniu
drogi do ich osiągnięcia.
W pracy łączy pasję z profesjonalizmem i wciąż szuka nowych wyzwań.

Tworzyła od podstaw call center, wprowadziła międzynarodową firmę na polski rynek.

Od ponad 20 lat zajmuje się rozwojem
osobistym. Występuje publicznie

z przemówieniami motywacyjnymi, organizuje szkolenia, konferencje i spektakle teatralne. Prowadzi impresariat konferansjerski, koordynuje produkcję i montaż filmów.
Prywatnie jest matką dwójki cudownych dzieci

i żoną wspaniałego mężczyzny.

DSC_9082.jpg

Adam Organista
Wiceprezes zarządu Fundacji Inside Out

Aktor teatralny i filmowy, konferansjer, instruktor improwizacji teatralnej i aktorskiej specjalizujący się od ponad 10 lat w kanadyjskiej metodzie improwizacji stworzonej przez Kietha Johnstona. Kształcony przez trenerów z całego świata, m. in. Kanady, Danii, USA (iO Chicago) Czech i Niemiec. Wykładowca w prywatnej szkole aktorskiej "Qurtyna". Współpracował m.in. z Orange, P&G - Procter and Gamble, Alianz, Liberty Direct, Teatrem im. Juliusza Osterwy w Lublinie, Teatrem Współczesnym w Krakowie, Kontekst HR.

69911235_485421768710170_511864751261745

Kamila Szymańska

trener/szkoleniowiec/grafik

Z wykształcenia pedagog, animator kultury oraz plastyk, z tematyką Nowego Cyrku związana od 2010 roku. Na co dzień można ją spotkać w Pracowniach Kultury Maki – filii Dzielnicowego Domu Kultury „Bronowice”. Doświadczona w pracy z dziećmi i młodzieżą w projektach miejskich i międzynarodowych, w prowadzeniu stałych grup cyrkowych, w organizacji wydarzeń, m.in. w działaniach Fundacji Sztukmistrze: Europejska Konwencja Żonglerska (European Juggling Convention) 2012 i 2017, Żonglerska Lubelska Konwencja (ŻeLKa), jak również na scenie: zwyciężczyni konkursu dla studentów Open Stage 2013, laureatka II Ogólnopolskiego Konkursu Etiud Nowocyrkowych Cyrkulacje 2015, artysta na Międzynarodowych Targach EXPO 2015 w Mediolanie, podczas XVII Ogólnopolskich Spotkań Cyrkowych w Brodnicy, czy Inwazji Sztukmistrzów w Katowicach. Jej ulubioną dziedziną cyrkową jest żonglerka, szczególnie wieloosobowa. W pracy z dziećmi i młodzieżą, najważniejsza jest dla niej przemiana jednostki związana z nabywanymi umiejętnościami, odkrywanie potencjału, budowanie pewności siebie oraz dobra atmosfera w grupie. Prywatnie miłośniczka kryminałów i dalekich wędrówek, osoba z milionem pomysłów na minutę, a dzień bez kawy to dla niej dzień stracony.

Łucja do opis.jpg

Łucja Mazurek

trenerka sketchnotingu

Studentka Kognitywistyki oraz Psychologii na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim. W Fundacji prowadzi warsztaty z myślenia wizualnego (m.in. o efektywnym notowaniu), tworzy grafiki, a już niedługo będziemy mogli z jej udziałem zobaczyć również filmy o notowaniu. Od ponad 3 lat zajmuje się myśleniem wizualnym, czyli sketchnotingiem. Na początku sama wykorzystywała takie notatki we własnym procesie nauki, gdyż dzięki prostym zabiegom czas spędzony nad książkami o wiele się skrócił. Praktyka tej wiedzy sprawiła, że zapragnęła dzielić się nią z innymi - dziećmi i młodzieżą, a nawet dorosłymi i seniorami.

Brzozowska_Anna.jpg

Ania Brzozowska

kreatorka artystyczna

Z  wykształcenia specjalista ds. zarządzania i marketingu. W fundacji tworzy arcydzieła.

Z zamiłowania ogrodnik – pasjonat zwłaszcza ogrodów angielskich. Nie umie siedzieć i się nudzić. Lubi  uczyć się i próbować różnych form rękodzieła.  Po godzinach szyje lalki, wyszywa, robi makramy i projektuję panele ze String Artu. Uważa, że czas spędzony w  ten sposób relaksuje, wycisza i daje radość, a rzeczy stworzone własnymi rękami są najcenniejsze  zwłaszcza wtedy,  kiedy dają radość i uśmiech innym.

• Instagram - Grey Koło
fotograf.jpg

Zuza Nazaruk

W fundacji tworzy tłumaczenia

i recenzje książek. Dziennikarka

i freelancerka zajmująca się kreatywną komunikacją. Pisze głównie o ekologii i problemach społecznych, starając się skupić na rozwiązaniach

i pozytywnych postępach. Na co dzień mieszka w Holandii. W wolnym czasie chodzi po lasach, jeździ na rolkach, albo tańczy dancehall zawsze z książką u boku.

Możecie przeczytać jej teksty na stronie: https://www.zuzanazaruk.com/ (dostępne tylko po angielsku).

"Najszlachetniejszą ze sztuk jest sztuka uszczęśliwiania ludzi" - Phineas Taylor Barnum"

Zarząd i zespół Fundacji Inside Out